Založ si blog

Kauza „Horúci zemiak“

Žijeme v právnom štáte. Zákony platia pre všetkých rovnako. Súdy ochraňujú čestných a poctivých občanov pred lumpami a asociálmi. Súdia spravodlivo a v zmysle litery zákona. Politici robia všetko, aby občan sa na Slovensku cítil dobre, využívajú efektívne dane a pracujú pre blaho štátu a občana. Polícia udržiava poriadok, pomáha a chráni, nasadzuje život pri ochrane nevinných občanov. Tak, dobre sme sa pobavili. Teraz sa poďme pozrieť ako vyzerá realita.

Už niekoľko rokov sledujem problémy Oskara Dobrovodského z Malaciek s neprispôsobivými asociálmi – jeho susedmi. Dobrovodský sa už stáva na Slovensku ikonou mučedníka, obete trvalého teroru týchto nespratníkov. Neustále mu strpčujú život. Pália v peci izoláciu z káblov a morené drevo, vylievajú mu odpadovú vodu pod múry domu, keďže nemajú kanalizáciu. Výsledok – plesne a zápach. Vykonávajú svoju ľudskú potrebu po dvore (okolo 40 ľudí!) pretože drevený záchod si v zime spálili. Sú hluční a agresívni, nerobí im problém hádzať kamene či dokonca fekálie do ľudí a vulgárne im nadávať. Na dvore majú smetisko, čo je vynikajúca liaheň potkanov. Mnoho odpadu prehadzujú do dvora Dobrovodského. A naopak, všetko čo dokážu zužitkovať alebo speňažiť (drevo, kovy) z okolitých dvorov mizne. Každá jednotlivá vec z toho čo som vymenoval, by dokázala poriadne znepríjemniť život každému slušnému človeku. Dokopy ale robia zo života peklo.

Na východe Slovenska má mnoho ľudí podobné skúsenosti s asociálmi, tak prečo spomínam práve Dobrovodského. Je tu jeden rozdiel. Mnoho ľudí, ktorých sa dostane do takejto situácie, len stoicky trpí tento útlak. Prípadne predá dom za mizivú hodnotu (zasa len asociálom, veď kto by chcel vedľa nich bývať?) a posunie celý problém o dom ďalej. Dobrovodský sa rozhodol bojovať za svoje práva. Podáva sťažnosti na Obvodný úrad v Malackách, na políciu, sťažuje sa politikom.

Mimochodom, práve politici sú zaujímavá kategória. Najprv Dobrovodského ignorovali. Keď prišiel na pomoc Marián Kotleba a ĽSNS, odrazu nebol problém dopraviť do Malaciek stovky ťažkoodencov aby chránili – asociálov. Tlačí sa mi na jazyk otázka: Koľko stál takýto výjazd? Nestačili by tie peniaze na kúpu pozemku s domom mimo Malaciek? A navyše ten výjazd bol úplne zbytočný. Ani Kotleba ako snaživý politik by si nedovolil vyzvať ku násiliu, obzvlášť pred kamerami. Svoje ovečky by ustrážil lepšie ako policajné kordóny ťažkoodencov. Ale tu už sa rozohrala iná hra. Hra o voličské hlasy. Keďže aj vďaka Kotlebovi sa situácia Dobrovodského už nedala ututlať, začali si uňho podávať politici kľučky ako na bežiacom páse. Lipšic, Hlina, Belousovová, Fízik, miestni politici a samozrejme nesmieme zabudnúť na kvantá ľudskoprávnych aktivistov, keďže asociáli sú – aké prekvapenie – cigáni. Každý z nich nasľuboval hory-doly, podľa toho, aké voličské hlasy lovil. Fízik a spol. sa zastával asociálov a útočil na Dobrovodského, Hlina lovil aj tam, aj tam, Lipšic sa tváril akoby presadzoval zákon, Belousovová sa postavila na stranu Dobrovodského, Kotleba sa urazil, že Dobrovodský jednal s Belousovovou. Výsledok – všetko sa navzájom znegovalo, navyše už je po voľbách a situácia je ešte horšia ako bola. Asociáli totiž vidia, že sa im nič nestane a tak si dovoľujú ešte viac ako kedykoľvek predtým. Na ich strane je dokonca aj polícia, ktorá miesto toho aby kontrolovala dodržiavanie poriadku a zákona, radšej kontroluje a preveruje všetky osoby navštevujúce Dobrovodského. Veď čo ak by chystal „teroristický“ útok a návštevníci boli potencionálni teroristi?

Súdy. Práve včera (7.6.2012) boli asociáli pred súdom ako obžalovaní a Dobrovodský ako poškodená strana. Asociáli sa mu totiž vyhrážali zabitím („vy kurvy bílé, vyzabíjam vás“), poškodzovaním cudzej veci (rozbitím vchodovej brány a zámku), pokusom o násilné vniknutie. Zoberme si to z ľudskej stránky. Ako by ste sa cítili, ak na vás podgurážení asocál/i (obvinený bol iba jeden) vykrikujú, že vás zabijú a následne by sa začali dobíjať ku vám? Ako by ste sa zachovali? A to všetko pod dohľadom policajnej kamery! Chovanie by zrejme bolo podľa povahy. Mnohí by zostali sedieť tíško doma, zavolali políciu a dúfali, že prídu načas. Iní by vybehli von a dali mu čo preto. Ale rozum hovorí – asociál má pomoc ďalších asociálov o 5 metrov vedľa, čo urobíte ak sa ich na vás vyvalí 10? Necháte sa zabiť? Alebo zabijete vy – a buďte si istí, že do basy pôjdete vy – nemali ste vychádzať von… A vaša rodina zostane napospas zvyšku asociálov. Strašný, bezvýchodiskový pocit. Nech urobíte čokoľvek, stále sa to obráti proti vám. No a výsledok súdu. Skutok sa síce stal, ale nebol natoľko závažný, bol prekvalifikovaný na priestupok a riešenie bolo presunuté na Obvodný úrad… Cigáni to večer aj patrične oslávili a Dobrovodský mal opäť príjemný večer pri šou „Malacky majú talent“.

Toto nie je výnimka. Všetky orgány si Dobrovodského prehadzujú ako horúci zemiak. Mám podozrenie, že je to vďaka jedinej veci – asociáli sú cigáni. Ľudskoprávne organizácie majú dnes na Slovensku viac moci, ako všetky štátne orgány dokopy. Všetky sa len trasú, aby sa len preboha nikto nešiel sťažovať do Štrasburgu. A spravodlivosť, tá už nie je podstatná. Toto je obraz dnešného Slovenska.

Odkazy:
Krivé výpovede pod prísahou súdu? A čo je na tom?!
V Malackách nepomohol ani Lipšic
Web Oskara Dobrovodského

Videá:
Oskar Dobrovodsky a jeho boj
Rozhovor s Oskarom Dobrovodským 1
Rozhovor s Oskarom Dobrovodským 2

Výzva na podporu Oskara Dobrovodského

 
Pokiaľ máte záujem o pomoc Oskarovi Dobrovodskému, detaily nájdete na tejto stránke.

 

Prestaňte s dúhovým šialenstvom!

09.06.2012

Stretol som známeho. Pomerne úspešného. Nevideli sme sa aspon desať rokov. Nasledovali obligátne vety „Ahoj, dlho sme sa nevideli. Ako sa máš?“. To som ale netušil, aká smršť informácií ma zavalí. Rozviedol sa, žena z neho ťahá peniaze, pritom má problémy sám so sebou, deti neposlúchajú, zamestnanci sú nespokojní, auto nefunguje ako má, zdravie tiež nie je [...]

SMER terorizmus

08.06.2012

25. mája 2012 začali v sýrskom meste Al – Hula boje medzi povstalcami a vládnymi silami. Výsledkom bolo viac ako stovka civilných obetí. Z toho bolo 49 detí. Obete boli pripísané vládnym silám Baššára al-Assada a ťažkému bombardovaniu delostrelectvom a tankami. Toľko k oficiálnej verzii. Prvé čo ma zarazilo bola informácia v spravodajstve TV Markíza, že mnoho obetí [...]

Školstvo ako devastačná zbraň

07.06.2012

Základnú vojenskú službu (ZVS) som absolvoval v 80-tych rokoch. Slúžili so mnou rôzni ľudia. Niektorí inteligentní, veľa jednoduchých ľudí, dokonca niekoľko ľudí pod hranicou debility. Už tam som si všimol zaujímavú vec. Za poddôstojníkov obvykle neboli menovaní ľudia s kvalitnejším vzdelaním a vyššou inteligenciou, ale práve ľudia, ktorých IQ sa blížilo k [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 8621x
Priemerná čítanosť článkov: 2155x

Autor blogu

Kategórie

Archív